Křupavé hroudy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé hroudy
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22538 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 70,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé hroudy postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme hořčici, sůl, mouku a papriku. |
2 | V hlubší pánvi rozpustíme máslo a přisypeme připravenou směs. Do směsi přidáme tři vejce, důkladně prohněteme a nakonec jen zlehka vmícháme nakrájený sýr. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme plech na pečení. Ze vzniklého těsta malou lžičkou vykrajujeme hroudy, které pokládáme na připravený plech. Před pečením jednotlivé hroudy pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 8 minut. |