Celozrnné bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné bochánky
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22546 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Margarín |
250 ml | Mléko odtučněné |
100 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 494,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kypřicí prášek do pečiva, Sezam - semena, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mléko odtučněné, Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné bochánky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem a troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | V míse promícháme mouku, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, papriku, margarín, mléko, bazalku a petrželku. |
3 | Vzniklé těsto lehce zválíme na obdélník. |
4 | Z obdélníku nožem krájíme větší dílky, které klademe na připravený plech. |
5 | Jednotlivé dílky posypeme sezamovým semínkem. |
6 | Pečeme 18 minut. |