Recept

Boloňské špagety s hovězím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22552
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Česnek
1 ks Cibule
5 g Cukr třtinový
255 g Hovězí maso mleté
1 ks Mrkev kořen
20 ml Olej olivový extra panenský
5 g Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
55 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 608kJ
25% Sacharidy 89 g
18% Tuky 14 g
28% Sodík 551 mg
60% Bílkoviny 34 g

Boloňské špagety s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.

2

Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.

Poznámka

Jak vám Boloňské špagety chutnali?

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept