Vaječná kotleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná kotleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22557 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
60 g | Lanýž |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
100 ml | Omáčka tatarská |
200 g | Salát okurkový |
50 g | Strouhanka |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 424,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka tatarská, Salát okurkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná kotleta postup přípravy receptu:
1 | Bešamel zahustíme třemi žloutky, 6 vajec uvaříme natvrdo, lanýže pokrájíme na malé proužky. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme lanýže, zalijeme ztuženým bešamelem a necháme chvilku ležet. |
2 | Nyní vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem. |