Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22557
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 ml Bešamel
60 g Lanýž
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
100 ml Omáčka tatarská
200 g Salát okurkový
50 g Strouhanka
3 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 956kJ
9% Sacharidy 33 g
66% Tuky 50 g
29% Sodík 581 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vaječná kotleta postup přípravy receptu:

1

Bešamel zahustíme třemi žloutky, 6 vajec uvaříme natvrdo, lanýže pokrájíme na malé proužky. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme lanýže, zalijeme ztuženým bešamelem a necháme chvilku ležet.

2

Nyní vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. V rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept