Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22559
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
26% Sacharidy 94 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 377 mg
28% Bílkoviny 16 g

Lepinje - kynuté placky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a zalijeme 3 dl vlažné vody. Necháme vzejít kvásek, přidáme k mouce lžičku soli, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě dostatečně vykynout.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik chceme placek. Ty pak vyválíme silné asi 1 cm a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

3

Usmažené placky lepinje podáváme teplé, nejčastěji s čevabčiči nebo kajmakem, který u nás můžeme nahradit kvalitní zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept