Jednoduchý recept

Noky z vařených brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22564

Ingredience

těsto
750 g Brambory
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
na polití
20 g Máslo čerstvé
Noky z vařených brambor
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
13% Sacharidy 46 g
15% Tuky 11 g
16% Sodík 311 mg
19% Bílkoviny 10 g

Noky z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, rozkrájíme, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme k nim celé vajíčko, 1 žloutek, mouku, měkké máslo (40 g) a lžičku soli. Vše dobře promícháme, pak těsto zpracujeme na pomoučeném vále pomocí rukou. Těsto rozdělíme na několik dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 1 cm. Při formování válečku těsto podsypeme moukou, aby se nám nelepilo.

2

Z těchto válečků nakrájíme malé noky dlouhé asi 3 cm a házíme je do vroucí osolené vody. Vždy je promícháme a když vyplavou na povrch, vaří se jen 3-4 minuty, vytáhneme je sítem, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem (20 g), aby se neslepily.

Poznámka

Bramborové noky podáváme jako přílohu k omáčkám, pečenému masu, můžeme je podat i samostatně jako hlavní jídlo, například se škvarky a usmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept