Pohankový knedlík s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový knedlík s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22566 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
30 g | Droždí |
3 dl | Masový vývar |
700 g | Mouka pohanková |
300 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Vepřová uzená plec |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 187,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Mouka pohanková, Mouka polohrubá, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankový knedlík s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. |
2 | Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy. |
3 | V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme. |
4 | Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený. |
5 | Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně. |