Jednoduchý recept

Pohankový knedlík s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22566
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
30 g Droždí
3 dl Masový vývar
700 g Mouka pohanková
300 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová uzená plec
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
27% Sacharidy 96 g
15% Tuky 11 g
47% Sodík 945 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pohankový knedlík s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř.

2

Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy.

3

V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme.

4

Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.

5

Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept