Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 215 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22567

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Droždí sušené
110 g Hrozinky
100 g Mandle
125 ml Mléko plnotučné
420 g Mouka polohrubá
115 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
26% Sacharidy 92 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 84 mg
31% Bílkoviny 17 g

Mandlová bábovka postup přípravy receptu:

1

Hrozinky zakapeme rumem, mandle nakrájíme na lupínky. Formu na bábovku vymažeme máslem a dno vysypeme lžící lupínků z mandlí.

2

Droždí smícháme s vlažnou vodou a necháme odstát. Mezitím v míse šlehačem ušleháme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, sůl, vanilku, citronovou kůru a droždí. Postupně vmícháme mouku střídavě s mlékem a necháme na teplém místě zhruba dvě hodiny kynout.

3

Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky a zbylé mandle, dáme do formy, ve které necháme těsto ještě asi šedesát minut dokynout.

4

V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept