Jáhlová kaše s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše s cibulí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22568 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 500kJ
13% Sacharidy 48 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 257 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 160,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jáhlová kaše s cibulí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli. |
2 | Potom k ní přidáme dobře propláchnuté a odkapané jáhly a spolu s cibulí je smažíme tak dlouho, aby nám jáhly nasály tuk. |
3 | Pak k nim opatrně přilijeme horkou vodu, osolíme podle chuti a pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 30 minut. |