Bábovka se směsí kandovaného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 305 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka se směsí kandovaného ovoce
Celkový čas: | 305 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 260 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22569 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
70 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
170 g | Hera |
85 g | Hrozinky |
85 g | Kandované ovoce |
150 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 311,5mg |
Draslík | 255,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrozinky, Kandované ovoce, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka se směsí kandovaného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. |
2 | V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme odstát. Poté vmícháme žloutky, vejce, sůl, cukr, citronovou kůru, Heru a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. |
3 | Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky, směs kandovaného ovoce a dáme do formy, v které necháme těsto ještě asi hodinu a půl dokynout. |
4 | V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi třicet minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem. |