Jogurtové bochníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtové bochníčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22572 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 l | Jogurt bílý |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 252,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtové bochníčky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si dáme hladkou mouku, jogurt, 1 vajíčko, jedlou sodu, špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto. |
2 | Na pomoučeném vále znovu těsto prohněteme, rozdělíme na 4 části a vytvoříme 4 malé bochníčky, které položíme na olejem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 175°C. |
3 | Zlatohnědé jogurtové bochníčky podáváme jako přílohu k sýru, pečenému masu a zeleninovým salátům. |