Vajíčkové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkové krokety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22574 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
trojobal | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Vajíčkové krokety | |
120 ml | Bešamel |
30 g | Lanýž |
60 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 357,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Vejce slepičí, Bešamel, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Lanýž mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkové krokety postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky. |
2 | Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno. |
3 | Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme. |
4 | Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk. |
Poznámka
Podáváme s různými omáčkami a zeleninovými saláty.