Jednoduchý recept

Vajíčka se smetanou na cibulce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22576
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 ml Bešamel
240 g Chléb pšeničný (bílý)
50 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
12% Sacharidy 43 g
46% Tuky 34 g
47% Sodík 936 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vajíčka se smetanou na cibulce postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

3

Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.

4

Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.

5

Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept