Plněná vejce natvrdo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce natvrdo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22577 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 ml | Bešamel |
30 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Omáčka tatarská |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 g | Rohlíky bílé |
8 ml | Sardelová pasta |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 521,2mg |
Draslík | 175,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Pažitka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce natvrdo postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a podélně rozkrojíme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme na kaši, přidáme bešamel, sardelovou pastu, pepř, posekanou pažitku. Dobře spolu smícháme a směsí naplníme bílky. Vyrovnáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. |
2 | Podáváme jako předkrm s omáčkami a bílým pečivem. |