Omeleta s pažitkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s pažitkou a žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22579 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 491,5mg |
Draslík | 277,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 855,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s pažitkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pažitku a žampiony, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. |
2 | V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme žampiony s pažitkou a promícháme. Omeletu opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. |
3 | Ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme jako předkrm. |