Omeleta s čerstvými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s čerstvými bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22582 |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
90 g | Okurka salátová |
3 ks | Rajčata |
6 ks | Rohlíky bílé |
Omeleta s čerstvými bylinkami | |
15 g | Estragon |
15 g | Kerblík |
25 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 491,1mg |
Draslík | 820,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Estragon, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky bílé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, pažitku, kerblík a estragon pokrájíme nadrobno. |
2 | V misce rozšleháme metlou vejce, osolíme, opepříme, přisypeme pokrájené bylinky a promícháme. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme vejce s bylinkami a smažíme omeletu po obou stranách dozlatova. |
4 | Podáváme jako snídani s bílým pečivem a čerstvou zeleninou. |