Bramborovo - masové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo - masové placky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 22584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
10 g | Majoránka čerstvá |
400 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 240,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Maso mleté - mix, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo - masové placky postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s oloupanou a nastrouhanou bramborou, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, lžíci octa, lžíci rajčatového protlaku, lžíci majoránky, sůl a 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky. Promícháme a přisypeme 6-8 lžic strouhanky, aby směs držela pohromadě. |
2 | Ze směsi děláme placky, které obalíme v hladké mouce a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 180°C nabo na pánvi dozlatova. |