Omeleta nadívaná kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta nadívaná kuřecími játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22589 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Omeleta | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Játra | |
20 ml | Bešamel |
150 g | Játra kuřecí |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
Omeleta nadívaná kuřecími játry | |
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 674,1mg |
Draslík | 389,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Bešamel, Játra kuřecí, Sůl, Víno bílé, Chléb pšeničný (bílý) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta nadívaná kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně. |
3 | V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou. |
4 | Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba. |