Babiččina omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččina omeleta
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22591 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
300 g | Salát okurkový |
Babiččina omeleta | |
60 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 491,5mg |
Draslík | 186,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát okurkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččina omeleta postup přípravy receptu:
1 | Z plátků bílého chleba odstraníme kůrku, zbytek natrháme na menší kousky a na másle zprudka opečeme. |
2 | V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře, lžičku posekané petrželky, z pánve přisypeme ještě horké kousky chleba, dobře promícháme a vlijeme na pánev s horkým máslem. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova. |
3 | Podáváme jako večeři s čerstvým zeleninovým salátem. |