Omeleta se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22594 |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
15 g | Cibulka jarní |
15 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 504,8mg |
Draslík | 551,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Posekáme nadrobno pažitku, petrželku, kerblík a jarní cibulku. |
2 | Vejce metlou v misce rozšleháme, osolíme, opepříme a vmícháme do nich bylinky. Vejce vlijeme do pánve, kde jsme rozpustili máslo. Omeletu usmažíme dozlatova po obou stranách. |
3 | Anglickou slaninu nakrájíme na slabé proužky, na pánvi je zprudka opražíme a poklademe na povrch omelety. |
4 | Podáváme jako vydatnou snídani s bílým pečivem. |