Omeleta s morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s morkem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22595 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Omeleta | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
50 g | Morek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Příloha | |
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 503,1mg |
Draslík | 253,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 604,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Sůl, Vejce slepičí, Chléb pšeničný (bílý) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s morkem postup přípravy receptu:
1 | V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme rozšlehaná vejce a usmažíme omeletu po obou stranách. Přendáme na talíř, rozpůlíme podélně a mezi obě půlky vložíme kolečka vařeného morku. Na povrch omelety položíme další kolečka vařeného morku a zasypeme posekanou petrželkou. |
3 | Podáváme jako pikantní večeři s bílým pečivem, které můžeme namazat slabou vrstvou másla. |