Omeleta se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se smrži
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22596 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
40 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
80 g | Smrže čerstvé |
2 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 517,4mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se smrži postup přípravy receptu:
1 | Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty. |
3 | V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři. |