Mušelínová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušelínová omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22598 |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rohlíky bílé |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 531,4mg |
Draslík | 209,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušelínová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu se třemi celými vejci dáme do misky a ze tří bílků ušleháme sníh. Do misky přilijeme dvě lžíce smatany, osolíme, opepříme a rozšleháme. Nyní opatrně přimícháme k rozšlehaným vejcím sníh z bílků. |
2 | Nalijeme na pánev, kde jsme rozpálili dvě lžíce másla. Usmažíme omeletu z obou stran. Tato omeleta je velmi jemná a lze ji i zavinout. |
3 | Plníme strouhaným sýrem s žampiony orestovanými na zbylém másle. |
4 | Podáváme jako snídani s bílými rohlíky. |