Rybízové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízové pusinky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2260 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
280 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Džem rybízový |
280 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 16,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Vejce dobře ušleháme s cukrem, přidáme mouku a rybízový džem. |
2 | Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé hromádky a sušíme pusinky při mírné teplotě. |
3 | Hotové můžeme zdobit čerstvým rybízem, nebo džemem. |
4 | Pusinky vydrží dlouho, uskladněné v chladu. |