Thajská dýňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská dýňová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22604 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Dýně |
90 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 kávová lžička | Krevetová pasta |
225 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
10 ks | Pepř černý celý |
115 g | Šalotka |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,2mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Dýně, Fazolové lusky zelené, Omáčka rybí, Pepř černý celý, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Krevety tygří - loupané, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská dýňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky. |
2 | V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty. |
3 | Uvaříme rýži. |
4 | V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut. |
5 | Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží. |