Omeleta se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se šťovíkem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22608 |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
6 ks | Rohlíky bílé |
30 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 359,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Listy šťovíku posekáme nadrobno, v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, pepře, přimícháme šťovík a vlijeme na rozpálené máslo do pánve. Omeletu opečeme po obou stranách dozlatova. |
2 | Přendáme na talíř a povrch omelety ozdobíme plátky rajčat a sekanou petrželkou. |
3 | Podáváme jako snídani s bílým pečivem. |