Lyonská omeleta s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonská omeleta s cibulí
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22609 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 255,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 565,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonská omeleta s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme do růžova. |
2 | V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na cibuli. Rychle promícháme a omeletu opečeme z obou stran. Přendáme na talíř, povrch posypeme kolečky cibule a podáváme jako večeři s bíým pečivem. |