Omeleta Parmentier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta Parmentier
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22610 |
Ingredience
80 g | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 430,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta Parmentier postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vaříme ve slané vodě 10 minut. |
2 | V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme brambory, posekanou petrželku a nalijeme rozšlehaná vejce. Promícháme a smažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Bramborovou omeletu podáváme s čerstvou zeleninou jako snídani. |