Omeleta s ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s ledvinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22612 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salát rajčatovo-paprikový |
1 špetka | Sůl |
80 g | Telecí ledviny |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 610,1mg |
Draslík | 281,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 772,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Sůl, Telecí ledviny, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát rajčatovo-paprikový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme část másla, telecí ledvinky nakrájíme na kostičky a na másle zprudka opečeme 4 minuty. Stáhneme z ohně a zalijeme bešamelem, promícháme a dáme zatím stranou. |
2 | V misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře, vlijeme na rozehřáté zbylé máslo a usmažíme omeletu, kterou opečeme po obou stranách. Přendáme na talíř, podélně rozřízneme a naplníme ledvinkami s bešamelem. |
3 | Podáváme se salátem z čestvé zeleniny jako večeři. |