Omeleta Rossini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta Rossini
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22613 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Játra husí |
50 g | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 768,2mg |
Draslík | 452,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta Rossini postup přípravy receptu:
1 | Vezmeme 3 plátky husích jater, obalíme je v mouce a usmažíme po obou stranách v části rozehřátého másla. Osolíme až po usmažení. |
2 | Lanýže očistíme, nakrájíme na proužky a nasypeme do misky. Na lanýže rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. |
3 | Na pánvi rozpustíme zbylé máslo, vejce s lanýži vlijeme na máslo a usmažíme omeletu. Přendáme na talíř a na povrch položíme řízečky z husích jater. |
Poznámka
Podáváme jako večeři s čerstvou zeleninou.