Omeleta s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22614 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
10 ml | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
80 g | Tuňák obecný |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 501,8mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Tuňák obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka nakrájíme na kostičky, smícháme s posekanou petrželkou a zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme a opepříme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vlijeme vejce s tuňákem a usmažíme omeletu. Omeletu přendáme na talíř a podáváme spolu s rozpuštěným máslem, do kterého jsme vmíchali sardelovou pastu. |
3 | K omeletě se výborně hodí bílé pečivo. |