Omeleta s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s lanýži
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22615 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Lanýž |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
180 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 294,7mg |
Vláknina | 719,7mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů. |
3 | Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky. |