Jednoduchý recept

Dušené hovězí s tuřínem a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22617
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
2 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
4 dl Hovězí vývar základní
3 ks Mrkev kořen
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tuřín
1 špetka Tymián sušený
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
36% Sodík 720 mg
69% Bílkoviny 39 g
Dušené hovězí s tuřínem a celerem

Dušené hovězí s tuřínem a celerem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda.

2

Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne.

3

Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne.

Poznámka

Ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept