Recept

Zdobený rebarborový koláč s třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22619
Kategorie: Koláče

Ingredience

285 g Cukr moučkový
30 g Maizena - kukuřičný škrob
140 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Reveň (Rebarbora)
1 špetka Sůl
450 g Třešně
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
27% Sacharidy 95 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 49 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zdobený rebarborový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj jednu větší a jednu menší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.

3

Na pomoučněném vále vypracujeme větší kouli těsta dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na patnáct minut do chladničky.

4

Mezitím smícháme ovoce (třešně mohou být i kompotované, rebarboru nakrájíme na malé kostky) s cukrem, škrobem a plníme do formy. Rozválíme i druhou kouli, vykrojíme čtyři ozdobné tvary (čtyřlístky, srdce apod.), odložíme je a vyválenou plackou přikryjeme ovoce tak, abychom mohli obě placky spojit. Vykrojené tvary položíme ozdobně na těsto, celý koláč pomažeme mlékem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi čtyřicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept