Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22620
Kategorie: Koláče

Ingredience

4 ks Broskve
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
205 g Máslo čerstvé
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 548kJ
28% Sacharidy 102 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 79 mg
21% Bílkoviny 12 g

Koláč s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a 175 gramů másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj jednu větší a jednu menší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.

3

Na pomoučeném vále vypracujeme větší kouli těsta dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na patnáct minut do chladničky.

4

Mezitím sloupneme broskve tak, že je vhodíme na pár sekund do vroucí vody a poté do studené. Broskve vypeckujeme, nakrájíme na plátky a smícháme s citronovou štávou, cukrem, maizenou a mletým kořením.

5

I z druhé koule na válu vyválíme placku, z níž vykrajujeme tvary lístků, na nichž vytvoříme žebroví.

6

Těsto ve formě vyndáme z lednice, pomažeme rozšlehaným vajíčkem, poklademe od středu plátky broskví a pokapeme rozpuštěným máslem. Na broskve pokládáme lístky těsta, začneme od kraje a v kruhu se dostaneme do středu. Těsto potřeme vajíčkem, v troubě předehřáté na 220 °C pečeme koláč asi deset minut, poté teplotu stáhneme na sto osmdesát stupňů a pečeme ještě zhruba čtyřicet minut. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept