Recept

Ozdobný jablečný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 22625
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
115 g Cukr krupice
900 g Jablka
195 g Máslo čerstvé
295 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
21% Sacharidy 76 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 41 mg
11% Bílkoviny 6 g

Ozdobný jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

2

Smícháme jablka nakrájená na plátky, 2 lžíce mouky, skořici, citronovou šťávu i strouhanou kůru, koření a špetku soli.

3

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj dvě koule a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala do okraje a poklademe smíchanou ovocnou směsí a 55 gramy pokrájeného másla. Rozválíme i druhou kouli a přikryjeme jí jablka. Z přebývajícího těsta vykrájíme různé tvary a ozdobíme jimi vršek těsta. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme koláč asi deset minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě asi čtyřicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept