Recept

Hruškovo-jablečný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22628
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
170 g Cukr moučkový
80 g Hrozinky
3 ks Hrušky
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
155 g Máslo čerstvé
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 666kJ
40% Sacharidy 143 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 64 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hruškovo-jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto ze 140 g prosáté hladké mouky, špetky soli a 70 g másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na 15 minut do chladničky. Připravíme si žmolenku ze 110 g cukru, 85 g mouky a skořice. Suroviny promneme v prstech a nechám odležet.

3

Mezitím pokrájíme na plátky ovoce (zbavené jádřinců a oloupané) a smícháme se 60 g cukru, škrobem, rozinkami, ustrouhanou citronovou kůrou a šťávou a plníme do formy. Směs ovoce posypeme žmolenkou, okraje těsta ozdobně poskládáme, koláč vložíme do trouby předehřáté na 230°C a pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept