Recept

Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22631

Ingredience

Račatová omáčka
1 g Bazalka
1 ks Cibule
2 g Cukr krupice
2 ml Olej olivový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 g Česnek
Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky
700 g Losos - filety
25 g Máslo čerstvé
4 ml Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
75 g Strouhanka
2 g Sýr Parmezán
1 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
5% Sacharidy 17 g
15% Tuky 11 g
27% Sodík 535 mg
73% Bílkoviny 41 g

Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rajčata na mírném plameni vaříme. Jakmile rajčatová omáčka zhoustne, přimícháme do ní nasekanou bazalku. Aby bazalka neztratila chuť, hotovou omáčku dále nevaříme.

2

Lososa zbavíme kůže a kostí a naporcujeme, obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem a namočíme do rozšlehaných vajec, které jsme ochutili solí a pepřem. Nakonec ještě lososa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu.

3

Potom obaleného lososa smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty. Jakmile povrch lososa zezlátne, vyndáme jej z pánve na předem připravený talíř a přebytečný tuk vysušíme papírovými ubrousky.

4

Hotového lososa servírujeme na talířích. Rajčatovou omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept