Lososí karbanátky a ztracená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí karbanátky a ztracená vejce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22635 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
300 g | Losos - filety |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 284,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Losos - filety, Olej slunečnicový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí karbanátky a ztracená vejce postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile bramory změknou, slijeme z nich přebytečnou vodu a necháme je zchladnout. |
2 | Lososí maso umeleme a promícháme s uvařenými a umletými či našťouchanými bramborami. Celou směs ochutíme solí a pepřem. Potom z hotové směsi lososa a brambor vytvarujeme placičky, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji. Karbanátky pečeme z každé strany 4 minuty. |
3 | Nyní si připravíme ztracená vejce. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které opatrně vyklepneme celá vajíčka. Jakmile jsou vajíčka uvařená, vyjmeme je z vody a servírujeme s lososím karbanátkem a čerstvým špenátem. |