Recept

Telecí maso po worcestrovsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22643

Ingredience

400 g Bramborové hranolky zmrazené
200 ml Bujón hovězí
100 ml Calvados
1 ks Estragon
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
11% Sacharidy 39 g
33% Tuky 25 g
627% Sodík 13 g
23% Bílkoviny 13 g

Telecí maso po worcestrovsku postup přípravy receptu:

1

Telecí naklepeme a obalíme v mouce. Na másle několik minut opékáme česnek a pár lístků šalvěje. Lístky ovšem skoro okamžitě odstraníme, aby jídlo nezhořklo. Potom spolu s česnekem smažíme maso 4 minuty z obou stran. Přidáme calvados a poté, co se odpaří, přidáváme i worcester, pepř, sůl a část horkého bujónu. Vše potom dusíme doměkka. Během dušení přiléváme zbytek bujónu tak, aby se maso dusilo, nikoliv vařilo.

2

Pokrm podáváme s hranolky, přecezenou šťávou z pánve a kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept