Telecí maso po worcestrovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso po worcestrovsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborové hranolky zmrazené |
200 ml | Bujón hovězí |
100 ml | Calvados |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Estragon |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 791,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 78,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborové hranolky zmrazené, Bujón hovězí, Česnek, Estragon, Olej stolní, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso po worcestrovsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí naklepeme a obalíme v mouce. Na másle několik minut opékáme česnek a pár lístků šalvěje. Lístky ovšem skoro okamžitě odstraníme, aby jídlo nezhořklo. Potom spolu s česnekem smažíme maso 4 minuty z obou stran. Přidáme calvados a poté, co se odpaří, přidáváme i worcester, pepř, sůl a část horkého bujónu. Vše potom dusíme doměkka. Během dušení přiléváme zbytek bujónu tak, aby se maso dusilo, nikoliv vařilo. |
2 | Pokrm podáváme s hranolky, přecezenou šťávou z pánve a kořením. |