Svíčková s brandy a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s brandy a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
100 ml | Brandy peach |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí svíčková |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 balení | Zeleninová směs čínská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 126,9mg |
Draslík | 621,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 17,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Zeleninová směs čínská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s brandy a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a petrželku nasekáme, svíčkovou rozdělíme na 4 plátky. Slaninu nakrájenou na proužky částečně rozvaříme na oleji s bobkovým listem, cibulí a vše zpěníme. Přidáme lehce naklepané plátky masa a opékáme je asi 4 minuty z obou stran. Přidáme podle chuti koření. |
2 | Maso poté vyndáme a do omáčky přidáme hořčici, na chvíli zapálené brandy, smetanu, petrželku, poté i maso a necháme pokrm přejít varem. |
3 | Maso podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou. |