Svíčková s ragú, slaninou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s ragú, slaninou a houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
150 g | Hrášek |
200 g | Husí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí kosti |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 112,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 819,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí svíčková, Hrášek, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s ragú, slaninou a houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji ji zpěníme s mletou paprikou, rozdrcenými telecími kostmi a vodou. Kosti musí být ponořené. Přidáme sůl a zvolna vše vaříme čtyřicet minut. |
2 | Rajčata ponoříme do vařící vody na dvě minuty, potom do ledové vody. Oloupeme je, nakrájíme na plátky, slaninu na proužky, papriku a žampiony na kostičky a husí pečínku na kostky. |
3 | Slaninu vyškvaříme, přidáme husí maso a po minutě papriky, houby, rajčata a hrášek. Po třech minutách přiléváme vývar a přidáváme sůl a pepř. Ragú necháme projít varem a poté odložíme stranou. |
4 | Svíčkovou nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a tři minuty prudce opékáme z jedné strany, dvě minuty z druhé. Uvnitř musejí zůstat růžové. |
Poznámka
Pokrm podáváme s hranolky.