Jednoduchý recept

Polévka s císařskými nočky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2265

Ingredience

140 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
10 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
10% Sacharidy 36 g
60% Tuky 45 g
48% Sodík 955 mg
35% Bílkoviny 20 g

Polévka s císařskými nočky postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.

2

Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.

3

Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept