Polévka s císařskými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s císařskými nočky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2265 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
140 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 362,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 558,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s císařskými nočky postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku. |
2 | Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody. |
3 | Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou. |