Recept

Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22652

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hrozinky
500 g Listové těsto
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 519kJ
16% Sacharidy 56 g
51% Tuky 38 g
10% Sodík 204 mg
17% Bílkoviny 10 g

Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na rozehřátém másle. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostky a smícháme s cibulkou.

2

Do zeleninové směsi nasypeme omyté rozinky, okořeníme mletým chilli a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout.

3

Z vyváleného plátu rozmraženého listového těsta vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Na polovinu kolečka vždy klademe připravenou směs, poté navlhčíme okraje a po přeložení kolečka napůl okraje přitiskneme k sobě. Takto vzniklé taštičky potíráme žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept