Recept

Citronový koláč s bílkovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22653

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
125 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
280 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
16% Sacharidy 59 g
34% Tuky 26 g
6% Sodík 123 mg
17% Bílkoviny 10 g

Citronový koláč s bílkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a sedmdesáti gramů másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj. Těsto přehneme do vnitřku formy a celý okraj těsta mírně zvlníme. Těsto ve formě dáme na patnáct minut do chladničky, dno těsta propíchejte vidličkou, položte na ně pergamenový papír a vyložte fazolemi. Pečte asi dvanáct minut v troubě předehřáté na 200°C, poté odstraňte papír i fazole a pečte ještě asi sedm minut.

3

Dvě stě padesát ml vody, citronovou šťávu a ustrouhanou kůru, sto patnáct gramů moučkového cukru a třicet gramů másla necháme přejít varem. Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku, lžíci vody a našlehané tři žloutky. Směs přilijeme k převařené citronové směsi a za stálého míchání vaříme asi pět minut, až směs zhoustne. Poté ji přikryjeme fólií a necháme vychladit. Mezi tím ušlehejte pevný sníh ze tří bílků a šesti lžic moučkového cukru.

4

Vychlazenou citronovou směs rozprostřeme na těsto, na něj dáme sníh a pečeme asi patnáct minut, až bílky zrůžoví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept