Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22654
Kategorie: Maso

Ingredience

455 g Brambory
200 g Makrela uzená
85 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
80 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
455 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 395kJ
9% Sacharidy 31 g
41% Tuky 31 g
19% Sodík 383 mg
75% Bílkoviny 42 g

Zapečené rybí maso postup přípravy receptu:

1

Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na větší kousky.

2

Předehřejeme si troubu na 200°C. Filety z tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uchováme, filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kusy a vykostíme.

3

Zbývající máslo rozehřejeme ve velkém kastrolu, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání asi 2 minuty. Odstavíme a postupně vmícháváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, opatrně vmícháme rybí maso, uzené rybí maso, vejce a petržel. Osolíme, opepříme, vlijeme do zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept