Zapečené rybí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22654 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
455 g | Brambory |
200 g | Makrela uzená |
85 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko plnotučné |
80 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
455 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 229,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 261,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Makrela uzená, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí maso postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na větší kousky. |
2 | Předehřejeme si troubu na 200°C. Filety z tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uchováme, filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kusy a vykostíme. |
3 | Zbývající máslo rozehřejeme ve velkém kastrolu, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání asi 2 minuty. Odstavíme a postupně vmícháváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, opatrně vmícháme rybí maso, uzené rybí maso, vejce a petržel. Osolíme, opepříme, vlijeme do zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova. |